kalau kat kedai ada topi tu kurang ghasanya kan...
makan pon tak puas...
mari pakat buat sendiri...puas hati...
14 kepak ayam
4 sudu besar kicap pekat manis (kicap pekat biasa pon ok je)
2 sudu makan sos tiram
1 sudu kecik maggi seasoning
1 sudu besar sos ikan
2 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tomato
6 sudu besar madu
1 sudu kecik blackpepper
garam
2 in halia *ditumbuk
6 ulas bawang putih * ditumbuk
1 cawan air
campurkan semua bahan kecuali air
kacau rata
campurkan pada kepak ayam
perap lebih kurang 30 min (lebih lagi baik)
panaskan sedikit minyak
masukkan kepak ayam
masak seketika
masukkan 1 cawan air
masak sehingga pekat (bila dh pekat kena kacau selalu)
masak hingga sosnya melekat pada kepak ayam seolah-olah dibakar
ok siapp!!!
Comments
Post a Comment